El papa Francesc es va envoltar ahir de milers de catòlics egipcis en la segona i última jornada de la seva visita al Caire, en una missa en un estadi de la capital que va constituir el seu únic «bany de masses» d'aquest viatge. La minoria catòlica egípcia, de l'entorn de les 250.000 persones en un país on els seus gairebé 90 milions d'habitants són majoritàriament musulmans i on els cristians predominants són els coptes ortodoxos, va celebrar al seu papa en un acte multitudinari.

Si el primer dia del viatge, divendres, va destinar-lo als contactes amb líders musulmans i de l'Església copta ortodoxa, a més d'acudir a un acte oficial amb les autoritats egípcies, ahir Francesc es va dedicar a cuidar a la minoria catòlica. Davant uns 15.000 membres d'aquesta comunitat procedents de diversos llocs d'Egipte, el pontífex argentí va enviar en la seva homilia un missatge de rebuig de l'extremisme.

Les seves paraules donaven continuïtat al rebuig de la violència que va expressar el divendres en la conferència internacional de pau que va copresidir al costat del líder musulmà sunnita, el xeic Ahmed al Tayeb, rector de la Universitat d'Al Azahr, el centre teològic essencial d'aquesta branca de l'islam.