? El president de França, François Hollande, viatjarà a Berlín demà, hores després que es conegui qui és el vencedor de la segona volta de les eleccions presidencials, per reunir-se amb la cancellera alemanya, Angela Merkel. En un breu comunicat, la Presidència francesa va assenyalar que el viatge es realitzarà «a invitació de Merkel». A les set de la tarda tots dos tenen previst mantenir una entrevista bilateral de mitja hora, després de la qual celebraran un «sopar privat», segons l'agenda.

Encara no es coneix de manera oficial quan es produirà el traspàs de poder entre Hollande i el seu successor al Palau de l'Elisi, que sortirà de l'elecció entre el socioliberal i exministre d'Economia Emmanuel Macron i la ultradretana Marine Le Pen.

El viatge va ser rebut com una sorpresa, ja que els mitjans francesos consideraven que l'agenda internacional d'Hollande s'havia tancat després de rebre el rei del Marroc, Mohamed VI, aquesta setmana a l'Elisi.

Le Pen ha atacat en la campanya electoral Macron acusant-lo de buscar la proximitat amb Alemanya. En el debat entre tots dos de dimecres passat, la líder del Front Nacional va arribar a etzibar al seu adversari: «Passi el que passi diumenge, França serà dirigida per una dona, Merkel o jo».