El candidat a secretari general del PSOE Patxi López va denunciar que durant el període de recollida d'avals hi ha hagut «pressions» i «coaccions» als militants i per això es va mostrar convençut que a les primàries del dia 21 «els vots no es correspondran amb els avals». López va assegurar que, segons el que li expliquen els propis militants amb els quals parla en els seus actes, les firmes amb les que han donat suport a les diferents candidatures -la seva, la de Susana Díaz i la de Pedro Sánchez- no han estat voluntàries. «Els avals abans eren quelcom voluntari, però les pressions i coaccions que s'han viscut han fet que no siguin tan voluntaris», va afirmar el candidat.

Per part seva, Sánchez va fer una crida a la militància del PSC a mobilitzar-se per aconseguir una «victòria rotunda» que «rescati el partit no dels militants, sinó de l'abstenció», i es va declarar «radical i separatista contra la corrupció del PP». L'exsecretari general del PSOE va reunir mig miler de militants i simpatitzants a la plaça Picasso de Sabadell, on va estar acompanyat per l'alcaldessa de Badia del Vallès, Eva Menor, i el diputat socialista Pol Gibert.

Sánchez va iniciar el seu discurs donant «gràcies pels avals» a la militància del PSC, en al·lusió a la xifra de més de 6.000 avals aconseguits a Catalunya a favor de la seva candidatura, que es va imposar clarament al prop d'un miler que va sumar Susana Díaz i el amb prou feines mig centenar de Patxi López.

«Però vull recordar-vos que no hem acabat la feina i hem de convèncer tots els afiliats per votar. Volem i necessitem una victòria rotunda per fer el canvi rotund. Estem a la portes del canvi socialista, que deixarà enrere el PSOE per a quatre o cinc i donarà pas al PSOE de la militància», va dir.

L'exdirigent va apel·lar a més la «responsabilitat històrica» dels afiliats cap als seus «fills i néts», per tornar a situar el partit «on es mereix, al costat dels afiliats i no a la terra de ningú en la qual ens va deixar l'abstenció», perquè, va argumentar, «no es tracta de rescatar el PSOE dels seus militants, sinó de rescatar-lo de l'abstenció al PP».