José Antonio Albi, de 28 anys, va morir en el matí d'ahir a l'hospital La Fe de la ciutat de València. És el tercer ciclista de Xàbia mort després de ser atropellat diumenge, a les 8.30 del matí, pel cotxe que conduïa Mavi SC, una noia també de 28 anys que anava al volant tot i haver begut molt alcohol (gairebé quadruplicava la taxa permesa ) i consumit cocaïna. Van morir a l'acte altres dos esportistes, Eduardo Monfort, igualment de 28 anys, i Luis Alberto Contreras, de 53.

Albi va patir després de l'atropellament una parada cardiorespiratòria. Els metges i sanitaris li van recuperar el pols. El van traslladar en un helicòpter medicalitzat a la Fe. Les seves lesions cerebrals eren crítiques. El van operar per abaixar-li la tensió neuronal. Els metges li van comunicar a la família que, clínicament, no podien fer més.

El jove no responia als estímuls cerebrals. Seguia respirant. Però no hi havia esperança. Els doctors li van anar retirant la sedació. La seva vida s'ha anat apagant a poc a poc.

Els seus pares i el seu germà eren plenament conscients que José Antonio, tot i ser un jove fort i ple d'il·lusió, no se'n sortiria d'aquesta. Els danys cerebrals que va patir pel brutal atropellament a la N-332, al terme d'Oliva, eren irreversibles.

El cor li va deixar de bategar en el matí d'ahir. Aquesta nova mort, la tercera, ha suposat una altra sacsejada brutal per als veïns de Xàbia. El poble no desperta del malson.

A més, els altres dos ciclistes ferits, Scott Gordon i Andrés Contreras, fill del mort Luis Alberto, segueixen greus. Estables, però greus. Andrés té tres hematomes al cap i danys en els pulmons, així com nombroses fractures. Scott està en coma induït per les fractures en totes les seves extremitats. També té trencada la mandíbula.

Fent-se una casa amb la xicota

José Albi vivia un moment molt il·lusionant de la seva vida. S'estava arreglant una caseta familiar per anar a viure amb la seva xicota, segons van explicar a aquest diari amics íntims seus. Des de nen feia atletisme. Pertanyia al club Llebeig i, com els seus companys ciclistes, a la secció de triatló del TriLlebeig. Va estudiar a València el cicle superior d'Electricitat. Els seus amics van afirmar que era «superhumil i alegre». Va estar d'Erasmus a Itàlia. Pertanyia com el seu gran amic Edu Monfort, també mort per l'atropellament, a la filà Ballesters. Ara treballava amb el seu oncle en una empresa de desmunts i excavacions.

Albi era un apassionat de l'atletisme i no fallava a cap cursa popular. També participava en curses de muntanya. L'esport era una autèntica passió. Era molt estimat al club Llebeig. Li havia agafat el gust al triatló i, en l'últim disputat a Xàbia, va aconseguir diversos trofeus.Últim adéu matí

La seva família i els veïns de Xàbia li donaran l'últim adéu dissabte, a les 11.00 hores. El funeral tindrà lloc a l'església de Sant Bertomeu. També dissabte, però a la tarda, el món comarcal de l'esport retrà homenatge als tres ciclistes morts i tractarà de transmetre forces als dos que continuen greus. En la Volta a Peu de Pedreguer, el club Llebeig repartirà llaços negres. Els atletes de Xàbia entraran junts a meta i la resta, més d'un miler, els faran un passadís.