La guerra virtual segueix el seu curs, ja que ahir es va dur a terme un nou ciberatac a gran escala per robar moneda virtual. Tot i que no es coneix el nombre de dispositius afectats, es calcula que podrien ser centenars de milers d'ordinadors a tot el món. L'atac, batejat com Adylkuzz, està relacionat amb el virus WannaCry que es va utilitzar divendres passat per dur a terme un atac cibernètic que va afectar desenes de països.

Aquest nou atac, segons Nicolas Godier, expert en seguretat cibernètica de Proofpoint, «utilitza amb més discreció i per a diferents propòsits eines de pirateig recentment revelades per la NSA». Concretament, aquest malware s'instal·la en equips accessibles a través de la mateixa vulnerabilitat de Windows utilitzada per WannaCry, una esquerda de seguretat ja detectada per la NSA que es va filtrar a internet a l'abril.

Per altra banda, Check Point Software Techonogies, una de les principals empreses mundials de seguretat informàtica, va explicar que és «bastant improbable que els afectats per l'últim ciberatac recuperin les seves dades encara que paguin el rescat».

En un comunicat, Check Point va explicar que, malgrat que «moltes» empreses han pagat diferents quanties per recuperar les dades dels seus sistemes segrestats pel virus WannaCry, transferint als tres comptes associats a aquest un total de 43,30 bitcoins -més de 70.000 euros-, «a dia d'avui algunes no han pogut tornar a la normalitat».