Manchester després de l'atemptat suïcida de dilluns a la nit en un estadi a la sortida d'un concert ple de joves. Els ciutadans d'aquesta localitat britànica van tornar a poc a poc a la seva activitat habitual, en un ambient de calma tensa en aquesta urbs d'uns 530.000 habitants, després d'un atemptat reivindicat per l'Estat Islàmic

El pavelló Manchester Arena, on es va produir l'explosió al final del concert de la cantant nord-americana Ariana Grandeaixí com l'estació de trens Victòria, que connecta amb el recinte esportiu cobert. Un gran nombre de policies, molts d'ells armats, patrullven el centre urbà, mentre que diversos helicòpters vigilaven també des de l'aire, en un dia inusualment assolellat al nord d'Anglaterra.

El caos de trànsit provocat per les mesures de seguretat posteriors a l'atac, perpetrat per un suïcida amb una bomba de fabricació casolana, va portar al fet que algunes empreses recomanessin als seus empleats que no anessin a treballar. Aquest va ser el cas de Lucy Rogers, una administrativa de 29 anys, que va decidir portar un ram de flors a la plaça de Santa Anna en memòria de les víctimes. «Quan he escoltat la notícia, he sentir nàusees. He volgut tenir un gest amb els afectats», va explicar la jove, tot assenyalant que «aquí no estem acostumats a això».

L'inspector en cap de la Policia de Manchester, Ian Hopkins, va descriure l'atac com «el més atroç» que ha afrontat la ciutat, que va patir el seu últim atemptat, encara que sense víctimes mortals , el 1996, a mans de l'Exèrcit Republicà Irlandès (IRA).

Al costat de les flors que va dipositar Rogers a les portes de l'església de Santa Anna s'amuntegaven altres rams, deixats per transeünts i comerciants d'establiments veïns. L'espanyol Jesús Cumbrera, de 20 anys, es va acostar des de l'oficina on treballa per observar aquestes ofrenes. «Estic en xoc. Pràcticament vaig veure com ocorria tot des de la finestra del meu apartament, que dóna al Manchester Arena», va explicar.

«L'explosió, la gent corrent, les ambulàncies, i després la incertesa de no saber què ha passat. T'adones que no estàs fora de perill enlloc», va afirmar.

La tragèdia va motivar nombroses mostres de solidaritat entre els habitants de Manchester, així com la unió de les diferents comunitats religioses. El degà de la catedral, Rogers Govender, acompanyat de representants de la comunitat jueva i musulmana, va oficiar un servei religiós al mig del carrer per recordar a les víctimes, mentre que el recent elegit alcalde de la ciutat, el laborista Andy Burnham, va convocar una vigília. «Ha estat impactant, però estic orgullós de pertànyer a una ciutat on la gent és compassiva, es preocupa pels altres», va manifestar al final de l'acte el cànon David Holgate. El rabí Warren Elf va dir per la seva part que «l'important ara és romandre units i afrontar junts aquesta tragèdia, destacar que això és inacceptable i no respon a cap religió».