El magistrat del Tribunal Superior de Justícia i instructor de l'anomenat cas Púnica a Múrcia, Enrique Quiñonero Cervantes, va citar per a dimarts 6 de juny l'expresident autonòmic Pedro Antonio Sánchez perquè declari en qualitat d'investigat. El magistrat inicia així les diligències prèvies per a l'esbrinament dels possibles delictes de frau a ens públic, suborn i revelació d'informació reservada per part de l'aforat Sánchez, qui va dimitir el 4 d'abril passat després que al febrer el jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco li atribuís aquests delictes.

Sánchez era a la data dels fets investigats conseller de Cultura, al juny de 2014, moment en el qual suposadament va buscar millorar la seva imatge pública a Internet a través d'empreses relacionades amb el cas Púnica. Segons fonts del seu entorn, Sánchez havia sol·licitat comparèixer davant del jutge per aclarir la seva vinculació amb el cas.

A l'exposició raonada d'aquesta peça separada del cas Púnica, que investiga el jutjat central d'instrucció 6 de Madrid, es diu que el 2014 hi havia notícies negatives sobre Sánchez vinculades a aspectes de corrupció urbanística pel cas Auditori de quan era alcalde de Torre Pacheco que afectaven la seva reputació en un moment en què optava a succeir el llavors president Ramón Luis Valcárcel.

El delicte de frau a ens públic s'emmarca en el suposat concert entre els investigats en aquest cas Alejandro de Pedro i José Antonio Alonso amb Pedro Antonio Sánchez per treballs de millora de reputació d'aquest últim a internet.

El delicte de suborn es conclou perquè els esmentats treballs estarien facturats amb diners públics per a treballs de caràcter privat i que es pagarien amb partides destinades a formació de la Conselleria de Cultura, mentre que el delicte de revelació d'informació reservada s'estima perquè es va traslladar informació de l'administració autonòmica que no podia ser coneguda per l'empresa a la qual suposadament havia de contractar Sánchez.

«Res a amagar»

El portaveu del PP a l'Assemblea Regional, Víctor Martínez, va explicar que «no hi ha res a amagar» i que Sánchez «no va contractar, va signar o pagar res a cap empresa relacionada amb l'operació Púnica, i així ho acrediten fins a 14 certificats oficials».

El secretari general del PSRM-PSOE, Rafael González Tovar, va exigir a l'expresident murcià que lliuri la seva acta de diputat autonòmic, i va demanar a Ciutadans que no permeti que Sánchez continuï a l'Assemblea Regional per regeneració democràtica.

El portaveu de Ciutadans (Cs) a Múrcia, Miguel Sánchez, va demanar a Sánchez que abandoni la seva acta de diputat al Parlament murcià o que el PP l'en tregui si no vol deixar-lo per ser aforat.