L'FBI ha posat la seva atenció sobre Jared Kushner, gendre i assessor del president dels EUA, Donald Trump, en la seva investigació pels presumptes nexes entre la campanya del magnat i el Kremlin. Kushner es va reunir durant la campanya i el període de transició amb l'ambaixador rus a Washington, Serguei Kislyak, i amb el banquer Serguei Gorkov, conseller delegat del banc nacional rus Vnesheconombank i graduat de l'acadèmia dels serveis secrets russos.

Segons The Washington Post, Kushner «està sent investigat pel grau i naturalesa de les seves interaccions amb els russos». Segons NBC News, els investigadors de l'FBI creuen que Kushner «té informació significativa», el que no vol dir que el considerin sospitós d'un crim.

El Post ja va informar la setmana passada que un alt funcionari de la Casa Blanca proper a Trump estava en el punt de mira de l'FBI, encara que no va fer referència expressa a Kushner.

Una advocada del gendre de Trump, Jamie Gorelick, va explicar que el seu client «ja es va oferir voluntàriament a compartir amb el Congrés el que sap sobre aquestes reunions» i que «farà el mateix si li demanen en relació amb qualsevol altra investigació». Gorelick va fer així referència a l'acord al qual va arribar Kushner per testificar «voluntàriament» sobre els seus contactes amb els russos davant el Comitè d'Intel·ligència del Senat, que investiga els presumptes intents de Moscou d'influir en les eleccions presidencials de novembre.

En un altre ordre de coses, el president dels EUA es va mostrar receptiu a escoltar els arguments dels seus socis al G-7, particularment els europeus, a favor de l'Acord Climàtic de París i també els va deixar clar que és partidari de mantenir les sancions a Rússia pel conflicte a Ucraïna.

En el seu debut en una cimera del G-7, Trump es va reunir amb els líders d'Alemanya, Canadà, França, Itàlia, Japó i el Regne Unit a la ciutat siciliana de Taormina amb una agenda centrada en parlar de terrorisme, immigració, comerç i clima.

Trump va criticar durant la seva campanya electoral l'Acord de París i, ja des de la Casa Blanca, va decidir iniciar un procés per revisar si als EUA els convé seguir formant part d'aquest pacte climàtic. Segons la Casa Blanca, Trump volia escoltar els seus socis del G-7, el grup de les set democràcies més industrialitzades del món, abans de prendre una decisió.

«Evolució» en la postura

La postura de Trump sobre l'Acord de París està «evolucionant» i ahir va voler deixar clar davant els seus socis en el G-7 que la protecció del medi ambient és «molt important» per a ell, va detallar el principal assessor econòmic de la Casa Blanca, Gary Cohn.

Paral·lelament, el president dels Estats Units va llançar dures crítiques a Alemanya pel seu superàvit comercial davant la cúpula de la Unió Europea (UE) a Brussel·les, segons Der Spiegel i Süddeutsche Zeitung, publicacions que van assegurar que Trump va qualificar de «dolents, molt dolents» els alemanys.