L'Executiva Nacional de Nova Canàries (NC) va acordar per unanimitat avalar l'acord assolit amb el Govern central per aprovar els Pressupostos Generals de l'Estat de 2017, que compten amb una partida de més de 204 milions d'euros per a les illes. Així ho va revelar el president de la formació nacionalista, Román Rodríguez, que va detallar que les negociacions finals per rubricar l'acord es traslladaran a l'Executiu central a partir de demà.

A més d'una important injecció econòmica per a utilitzar en l'últim semestre de l'any, el document negociat amb el PP inclou canvis rellevants, segons el parer de NC, com la culminació de l'Estatut d'Autonomia, la modificació del règim econòmic fiscal (REF) i la seva desvinculació del nou finançament econòmic, i una reducció del 75% en el bitllet de vols interinsulars i nacionals per a residents.

El document és fruit de les intenses negociacions dutes a terme pel diputat Pedro Quevedo, que va assegurar que no hagués estat possible sense la «modificació de la posició inicial del PP, que per fi ha entès que era necessari desenvolupar una negociació correcta i amb els interlocutors adequats».