Almenys 7 persones han mort i 16 han resultat ferides avui en una explosió davant de la Gran Mesquita de la ciutat d'Herat, capital de la província homònima, a l'oest de l'Afganistan, van informar fonts oficials .

Un portaveu del Ministeri d'Interior, Najib Danish, ha indicat a les xarxes socials que "fins ara ha 7 morts i 16 ferits reportats a l'àrea", que habitualment no és zona d'atemptats.

Danish ha assenyalat que la deflagració ha estat causada per explosius col·locats en una moto durant la cerimònia de Fatiha, un ritual per honorar els difunts.

L'explosió s'ha produït al voltant de les 14.55 hora local (10.25 GMT) a la porta nord de la Gran Mesquita d'Herat, no lluny de la caserna general de la Policia, ha indicat a Efe Jailani Farhad, portaveu del governador d'Herat.

Dos dels ferits hospitalitzats es troben en "estat crític", ha afegit.

L'atemptat a Herat, habitualment un dels llocs més segurs de l'Afganistan, es produeix després d'una setmana de diversos atacs a Kabul amb un saldo de més de 150 morts en diferents atemptats que han deixat el país commocionat.

Afganistan viu una recrudescència de la violència des del final de la missió militar de l'OTAN l'1 de gener del 2015.

D'acord amb dades de la missió de l'ONU al país (Unama), el conflicte l'any passat va causar la mort de 3.500 civils.

L'Executiu afganès ha anat perdent terreny davant els talibans i altres grups insurgents des del final de la missió militar de l'Aliança Atlàntica i en aquest moment tot just controla un 57% del país, segons informació de Washington.