Una organització dedicada al tràfic de dones amb fins d'explotació sexual ha estat desarticulada per agents de la Policia Nacional en detenir a Navarra i Madrid els seus vuit membres, que ja han ingressat a la presó sense fiança. En l'operació s'ha aconseguit alliberar cinc de les víctimes i arrestar set persones a Pamplona i una a Parla (Madrid), tres dones i cinc homes, tots de nacionalitat nigeriana.

L'organització captava dones joves al seu país i, després d'un llarg viatge per Àfrica en penoses condicions, arribaven a Líbia i des d'allà creuaven per mar a Itàlia per ser portades posteriorment a Espanya, on eren obligades a exercir la prostitució a diferents polígons industrials.

La investigació va començar en detectar la policia la presència d'una menor nigeriana com a prostituta en un polígon de Pamplona, proporcionant-li mesures de protecció i ajuda, i es va posar en marxa l'operació.

L'organització estava liderada per tres dones d'origen nigerià que, segons els agents, portaven anys dedicant-se a l'explotació sexual de compatriotes seves. Summament especialitzades, adoptaven nombroses mesures de seguretat i disposaven d'«una sòlida infraestructura» a la ciutat francesa de Toulon, on s'allotjaven a les víctimes mentre elles residien a Espanya.

Cadascuna de les tres detingudes explotava les seves pròpies víctimes, però compartien tant infraestructura com logística, de manera que utilitzaven els mateixos pisos per als trasllats de les joves i el seu posterior allotjament, així com per al seu control i la seva explotació sexual. Les noies, molt necessitades, eren captades amb falses promeses i posteriorment sotmeses a rituals de vodú per assegurar la seva fidelitat.