El Jutjat d'Instrucció número 1 de Gandia va ordenar presó provisional comunicada i sense fiança per al detingut per l'atropellament mortal d'un ciclista diumenge a la N-332, al terme municipal d'Oliva (València). El jutge imputa al detingut homicidi, conducció sota influència d'estupefaents, conducció temerària i omissió del deure de socors.

Aquest home, d'origen holandès i resident a Ondara (Alacant), va ser detingut aper la Guàrdia Civil després de suposadament atropellar un ciclista a Oliva i fugir. L'home va donar positiu per consum d'estupefaents.

El ciclista mort, de 32 anys, residia al municipi alacantí de Benissa però era nascut a Senija, a aquesta mateixa província, que va declarar tres dies de dol. El 7 de maig tres ciclistes van morir atropellats a la mateixa carretera, la N-332 al seu pas pel municipi d'Oliva, per culpa d'una conductora que havia consumit drogues i alcohol.

Per part seva, el Govern està estudiant la idoneïtat d'atribuir «una sanció penal autònoma» als casos de fugides del lloc d'un accident de trànsit, per al que intentarà millorar l'actual legislació en aquesta matèria. Així consta en una resposta escrita de l'Executiu a una pregunta del grup de Ciutadans al Congrés dels Diputats sobre la reforma del Codi Penal per a l'enjudiciament dels accidents amb resultat de mort i del delicte d'omissió del deure de socors. El Govern va aclarir que únicament les imprudències lleus es dirimeixen fora del procés penal.