La Mesa del Congrés va rebutjar, amb els vots del PSOE, Units Podem i Ciutadans, la sol·licitud del PP de paralitzar la comissió d'investigació sobre el seu presumpte finançament il·legal fins que un informe jurídic estableixi amb claredat els límits temporals i territorials de la investigació. Així ho van informar fonts parlamentàries, que van explicar que els tres partits van estar d'acord en no revocar la decisió prèvia de la pròpia comissió d'iniciar els treballs i començar amb les compareixences sense demanar aquest informe jurídic.

Dimecres passat, el PP va demanar empara a la Mesa del Congrés davant la pretensió de la resta de grups parlamentaris de celebrar un «judici sumaríssim» i amb tints «predemocràtics» contra el PP.

En el seu escrit a la Mesa, el PP sol·licitava que s'encarregués aquest informe que delimités l'abast temporal i territorial de la comissió d'investigació, que segons els populars només ha d'abastar aquesta legislatura i, en el pla institucional, l'Administració General de l'Estat.

Per al PP, la resta de grups parlamentaris pretenen engegar la comissió «sense regles que delimitin el seu funcionament» en un «tot val» que solament pretén obrir una «causa general» contra els populars.

Una vegada que la Mesa del Congrés ha rebutjat la sol·licitud del Partit Popular, aquest partit estudiarà ara si recorren aquesta decisió davant el Tribunal Constitucional.