Els fiscals generals de Maryland, Brian Frosh, i del Districte de Columbia, Karl Racine, van presentar una demanda contra el president dels EUA, Donald Trump, per rebre suposadament diners de governs estrangers per negocis dels quals no s'ha desvinculat totalment. Racine va assegurar que la demanda es va cursar davant un tribunal federal per una «flagrant violació» per part de Trump de les previsions constitucionals contra la influència dels diners d'interessos estrangers o nacionals.

Els fiscals generals consideren que «mai abans en la història d'aquest país» un president havia tingut una conjunció tan gran d'interessos econòmics dels quals no s'ha desvinculat, que segons el seu parer posen «la democràcia en risc». Frosh, per la seva banda, va assegurar que esperen que eventualment els tribunals o el Tribunal Suprem estableixin un precedent en aquest cas i es determini per llei que Trump ha de fer més per desvincular-se de seus negocis, ja que només ha dimitit de totes les seves responsabilitats a la Trump Organization.

Els dos fiscals generals consideren que el president dels EUA està violant les clàusules d'emoluments de la Constitució, ja que governs com el saudita estan «endolcint» les seves relacions amb la Casa Blanca mitjançant la despesa de centenars de milers de dòlars en els hotels de Trump, com el Trump International Hotel, molt a prop de la Casa Blanca al centre de Washington.

El multimilionari considera que la seva dimissió dels llocs de responsabilitat de la Trump Organization i el seu compromís de no parlar de negocis amb els seus fills era suficient salvaguarda per evitar conflictes d'interessos.

Per altra banda, un tribunal d'apel·lacions va decidir mantenir el bloqueig que hi ha sobre el veto migratori del president dels Estats Units, proclamat al març per prohibir l'entrada a territori nord-americà de refugiats i de nacionals de sis països de majoria musulmana.

El Tribunal d'Apel·lacions del Novè Circuit dels Estats Units va determinar que el mandatari «va excedir l'abast de la seva autoritat» en signar el 6 de març la seva ordre executiva sobre immigració i, per això, va decidir mantenir bloquejades les parts més importants del decret.

El veto migratori de Trump ja és al Tribunal Suprem després que el Tribunal d'Apel·lacions de la Cambra Circuit, amb seu a Richmond (Virgínia), decidís en contra seu el passat 25 de maig.

Per tant, la decisió del tribunal d'Apel·lacions del Novè Circuit reforça els arguments dels opositors a la mesura i posa més pressió sobre el Tribunal Suprem, que encara no ha decidit si admetrà a tràmit el cas. En la sentència, els jutges del Tribunal d'Apel·lacions del Novè Circuit van avalar el bloqueig al veto que va imposar prèviament un jutge de Hawaii en considerar que el mandatari va abusar del seu poder i no va provar de manera suficient que la seva ordre executiva estava destinada a protegir els Estats Units.