Diversos adults van llançar a nens petits des de les finestres de la Torre Grenfell, a l'oest de Londres, en un aparent intent per salvar-los de l'incendi desencadenat avui en aquest edifici residencial de 24 plantes, segons testimonis presencials.

Un nadó es va salvar després de ser llançat per una dona des del novè o desè pis del bloc, que inclou habitatge de protecció oficial -la que s'ofereix a les persones sense recursos econòmics-, va explicar una veïna, Samira Lamrani, a l'agència de notícies PA.

Lamrani, que es trobava sota de l'edifici de 120 apartaments, situat al barri de Kensington, va relatar com, des del carrer, podia veure "a gent a les finestres, colpejant frenèticament i cridant".

"En una de les finestres, en el novè o desè pis, hi havia una dona fent senyals, explicant que anava a tirar el seu nadó i que si algú podia agafar-lo", va explicar.

Va ser un home, segons va afirmar Lamrani, qui va escoltar la súplica de la dona i va aconseguir atrapar el nen, que pel que sembla va sobreviure.

L'incendi, del qual encara es desconeix la causa, va començar a les 00.15 GMT d'aquest dimecres i ha deixat almenys 6 morts i més de 60 ferits, que han estat hospitalitzats en centres mèdics de la capital.

La mateixa testimoni va narrar com la gent que s'amuntegava als voltants del bloc de pisos tractava d ' "tranquil·litzar" a les persones que es "treien el cap i xisclaven" per les finestres.

"Podia veure la mort en les seves mirades", va sostenir, abans d'afegir que "els crits, especialment dels nens" se li quedaran "gravats durant molt de temps".