El Tribunal Suprem ha atorgat a l'Audiència Nacional la competència per investigar els incidents violents registrats al barri antic de Pamplona el passat 11 de març, pels quals van ser detinguts tres joves, en entendre que hi ha indicis de possibles delictes de terrorisme. En un acte, l'alt tribunal, seguiny el criteri de la Fiscalia, va resoldre així la qüestió de competència que s'havia plantejat entre el Jutjat d'Instrucció número 4 de Pamplona i el Jutjat Central d'Instrucció número 3 de l'Audiència Nacional.

La jutge de l'Audiència Nacional Carmen Lamela va acceptar la competència per investigar els incidents, en poder ser constitutius d'un delicte de terrorisme en concurs amb desordres públics, lesions, danys, incendi i atemptat.

L'esmentat Jutjat de Pamplona s'havia inhibit en principi a favor de l'Audiència Nacional, però posteriorment l'Audiència Provincial de Navarra va considerar que la competència era del jutjat territorial en entendre que, si bé el delicte investigat era greu, encaixaria en els desordres públics i no en terrorisme.

El Suprem, que va advertir que realitza aquest judici només als efectes de determinar la competència, identifica en els fets conductes «dirigides a crear un estat de terror i inseguretat ciutadana» i per això apunta possibles delictes de terrorisme. L'alt tribunal va indicar que no pot desconèixer la gravetat dels fets que es relaten a l'atestat policial, que van ocasionar «una evident alteració de la pau pública».