23 de juny de 2017
23.06.2017

Uns 600 edificis britànics tenen el mateix revestiment que la torre incendiada

Un alt càrrec de l'Ajuntament de Londres presenta la seva dimissió per la seva actuació amb els damnificats

23.06.2017 | 07:04

Uns 600 edificis a Anglaterra tenen un revestiment similar al de la torre Grenfell de Londres, destruïda la setmana passada per un incendi que va causar 79 morts o desapareguts, va informar Downing Street, seu de la direcció del Govern britànic. La xifra va ser divulgada després que la primera ministra britànica, Theresa May, assegurés al Parlament que els inspectors han localitzat pisos de protecció oficial en condicions similars a Grenfell, que va cremar amb rapidesa a causa que el seu revestiment tenia polietilè, un material molt inflamable.

Les inspeccions individuals ja han confirmat que almenys set d'aquests 600 blocs de pisos, on en general s'allotgen persones amb pocs recursos econòmics, tenen components combustibles, fet pel qual hauran de ser reformats o inhabilitats. Una portaveu del 10 de Downing Street va indicar que és un «assumpte d'urgència» comunicar aquesta situació als residents.

Paral·lelament, el conseller delegat de l'ajuntament londinenc de Kensingon & Chelsea, Nicholas Holgate, va anunciar la seva dimissió després del devastador incendi a la torre Grenfell. Holgate va ser centre de les crítiques pel retard de l'ajuntament d'aquest barri de Londres, al qual pertany l'edifici, a atendre la crítica situació dels damnificats pel foc.

El directiu, designat l'any 2014, va assenyalar que el ministre britànic de Comunitats i Govern local, el conservador Sajid Javid, li havia demanat que deixés el seu càrrec.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema