El primer 'encierro' dels Sanfermines de 2017, amb bous de la ramaderia gaditana de Cebada Gago, ha deixat tres ferits per banya de toro, un d'ells de caràcter greu i els altres dos de pronòstic menys greu.

En concret, el ferit greu és un corredor navarrès de 46 anys, F.A.T., que ha patit una cornada a la regió posterior de la cuixa dreta en el tram de l'Estafeta. A més, ha patit una contusió cranial amb una ferida al front. Passarà a quiròfan perquè li netegin i suturin la ferida, segons han informat els serveis sanitaris en el Complex Hospitalari de Navarra.

Els altres dos corredors banyegats són nord-americans. Es tracta d'E.H., de 35 anys, que ha patit una ferida per banya a la regió toràcica interna esquerra en el tram de l'Ajuntament i d'A.P., de 29 anys, amb ferida a la regió escrotal en el tram de Sant Domingo. Tots dos han passat a quiròfan també per la neteja i sutura de les ferides.

La cursa ha durat dos minuts i cinquanta cinc segons tot i que als dos minuts i vint segons quatre dels toros i tots els masos ja eren a la plaça pamplonesa.

Dos bous s'han quedat endarrerits respecte dels seus germans a la part final del 'encierro', creant algun moment de tensió fins l'arena, si bé el major perill s'ha viscut a la Costa de Sant Domingo i Estafeta, on s'han produït les empitonades dels tres ferits per banya de toro.

Després d'una jota en honor a Sant Fermí interpretada per una dona i la seva filla, membres de la penya La Jarana, i els tres tradicionals càntics dels mossos al sant demanant la seva protecció, a les vuit en punt del matí els braus de Cebada Gago han abandonament els corrals de Santo Domingo. Ràpidament un dels bous ha pres la posició de líder i seguidament els seus germans s'han situat al seu costat, posicions que ja han mantingut al llarg de tot l''encierro'.

La Costa de Sant Domingo l'han passat agrupats, tot i que un dels toros ha marxat diverses vegades cap a la seva dreta, enganxant en una d'aquestes brincades un corredor a la zona de l'escrot, i només uns metres després, gairebé a la Plaça de l'Ajuntament, a un segon a l'altura del tòrax.

Ràpids i sense prestar massa atenció als mossos, els "cebaditas" han travessat el carrer Mercaders i han arribat a la corba de l'Estafeta, on dos d'ells han relliscat sense arribar a caure a terra.

L''encierro' en aquest carrer ha tingut dues parts, una primera amb els toros junts en una cursa bastant neta encara que amb successives caigudes dels mossos, i una segona amb dos bous despenjats i fixant-se en els corredors, un dels quals ha estat ferit en una cama.

La manada ja no ha tornat a unir-se. Amb mig minut de retard sobre els seus germans, els dos últims Ordi han entrat a l'arena i caminat sense presses als corrals.