Una dona de 39 anys i un home de 48 anys van morir aquest dimecres ofegats a la platja Tossals de Guardamar del Segura. Les víctimes, de nacionalitat espanyola, es trobaven de vacances en aquesta localitat del Baix Segura, a la qual havien acudit amb les seves dues filles, de 11 i 16 anys, i amb un nebot també menor d'edat segons ha informat la Guàrdia Civil. Els menors estan rebent ajuda psicològica.

La parella morta és d'Alguazas (Múrcia) tal com va confirmar a aquest mitjà l'alcalde de la localitat, Blas Ruipérez. El regidor va convocar avui a la corporació municipal per decidir si es porta a terme algun tipus de dol oficial.

El succés va ocórrer al voltant de les 10 del matí per causes que es desconeixen. Fins al lloc dels fets es va desplaçar una unitat del Servici d'Ajuda Mèdica Urgent (SAMU) l'equip mèdic només va poder confirmar la mort. Pel que sembla en aquest moment podien portar diverses hores sense vida, segons ha apuntat el Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències de la Generalitat.

L'alcalde de Guardamar, José Luis Sáez, ha explicat que es tracta d'una zona de bany natural, situada al costat d'un dels marges del riu, i que no té servei de vigilància i socorrisme. A les platges de Guardamar del Segura va onejar durant el matí d'ahir la bandera vermella que prohibeix el bany. Els serveis socials es van fer càrrec dels dos menors.

La família es trobava allotjada al càmping Marjal i el succés ha causat una gran commoció a la localitat, segons va explicar el regidor de Guardamar. Segons la pàgina web de l'Ajuntament, la zona en la qual han passat els fets és una platja verge de 1,6 quilòmetres que està situada a la marge nord de la desembocadura del riu Segura, que s'estén fins al límit amb el terme municipal d'Elx. "A la qualitat de la sorra i l'aigua, com a elements fonamentals d'una platja, se li uneix l'estar acotada per una espessa vegetació i dunes naturals, que la fan encara més atractiva i apropiada per practicar el nudisme".