Vuit policies del lloc fronterer de Beni Enzar a Melilla han reduït l'assaltant que ha irromput al crit de "Al·là és gran", amb un ganivet la punta del qual portava recolzada en el seu abdomen, segons mostren les imatges captades per les càmeres de seguretat.

Els policies l'han detingut sense necessitat d'esgrimir les seves armes de foc quan un d'ells li ha llançat una barrera triangular de grans dimensions de les que es fan servir per regular el trànsit.

El vídeo mostra l'home entrant a peu pel pas de vehicles d'aquest lloc fronterer, vestit amb uns pantalons curts de color blanc, una samarreta blava, una ronyonera i un ganivet subjectat amb la mà dreta i amb la punta recolzada en el seu abdomen.

Els agents de la Policia Nacional l'envolten a una distància prudencial i cap d'ells esgrimeix la seva arma de foc, encara que diversos porten els escuts i les defenses reglamentàries.

En un moment donat, un dels policies agafa una de les barreres de plàstic triangulars de grans dimensions que s'utilitzen per controlar el pas de vehicles, s'acosta per darrere i se la tira al cim.

En aquest moment, l'assaltant cau a terra i els vuit agents es llancen sobre ell. Tot apunta que ha estat en aquest moment quan dels policies ha estat ferit lleu en un dit.

Hi han participat policies de duanes, de les UIP (antiavalots) i de les UPR (Unió de Prevenció Ràpida).

Es descarta el mòbil terrorista

Fonts policials han precisat que a les 10.30 la investigació descartava el mòbil terrorista en un incident que es va produir quan l'agressor, amb problemes mentals, va tractar de burlar el dispositiu de seguretat de Beni Enzar, el principal pas fronterer entre el Marroc i la ciutat autònoma de Melilla. L'home portava un ganivet amb el qual va ferir un dels agents que el van reduir.

Del succés ha informat el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, al seu compte de Twitter passades les 9.30 hores. "La policia ha detingut un home que va atacar amb un ganivet als agents en el pas fronterer de Beni Enzar, un d'ells ferit lleu", ha explicat.