El jutge de l'Audiència Nacional Ismael Moreno va permetre la celebració del «Tir al fatxa» a la localitat navarresa de Etxarri Aranat, un acte juvenil on es llancen pedres a fotos d'institucions com la Guàrdia Civil, i d'una marxa avui a Galdakao (Biscaia) per l'etarra mort a la presó Kepa del Hoyo. Moreno, en funcions de guàrdia, va rebutjar així les peticions de Dignidad y Justicia de prohibir aquests dos actes perquè, segons aquesta associació, incorren en enaltiment del terrorisme, ja que no veu indicis que es puguin enquadrar en aquest delicte, però sí va ordenar a les forces de seguretat controlar per si es comet algun delicte durant la seva celebració.

En el primer cas, es tracta d'un acte organitzat per un grup juvenil de la localitat navarresa emmarcat en l'anomenat Dia de l'inútil. Durant l'esdeveniment, va denunciar l'associació de víctimes, es pengen fotos d'institucions com la Policia Nacional, la Guàrdia Civil, la monarquia o l'església, així com de partits polítics, i s'insta a tirar-los pedres.

Moreno va acordar no prohibir aquest acte perquè no hi ha indicis d'entitat suficient per apreciar un delicte d'enaltiment o d'un altre tipus, ja que creu que és una simple expressió d'opinions arriscades.