La Fiscalia Antiterrorista francesa ha obert una investigació per l'incident que va tenir lloc ahir a la nit, quan un home armat amb un ganivet va intentar irrompre a la Torre Eiffel al crit de 'Allahu akbar' ( "Al·là és el més gran"). El ministeri públic investiga al detingut per "associació terrorista amb la finalitat d'atemptar contra persones" i "temptativa d'assassinat sobre persones dipositàries de l'autoritat pública".

La societat que explota aquest monument de París ha explicat en un comunicat que l'individu, que va actuar sol, va ser "ràpidament controlat i detingut" al voltant de les 23.30 (21.30 GMT) en tractar de perpetrar la seva acció, en què no es van registrar ferits .

Militars desplegats en el marc de l'operació antiterrorista 'Sentinelle' li van ordenar que llancés el ganivet després d'aconseguir franquejar un primer pòrtic empenyent a un agent de seguretat, cosa que el sospitós va complir sense oposar resistència, segons el diari 'Le Monde'. La policia va evacuar la torre al voltant de les 00.30 (22.30 GMT), un quart d'hora abans del que sol fer-ho.

El sospitós, un francès nascut a Mauritània el 1998, va reconèixer en l'interrogatori a la policia que el seu pla era atemptar contra un militar i que estava en contacte amb el grup gihadista Estat Islàmic (EI), segons els mitjans francesos.

Les primeres investigacions apunten a un home amb problemes psiquiàtrics, que estava internant en un centre i que tenia un permís de sortida del 4 al 6 d'agost.

Es dóna la circumstància que ahir a la nit la Torre Eiffel de París estava il·luminada de forma extraordinària amb els colors del club de futbol Paris Saint-Germain (PSG) a causa de la presentació de Neymar amb el PSG.