El cas de Juana Rivas, la dona que fa dues setmanes que està en parador desconegut després d'incomplir l'ordre de lliurar els seus fills al pare i contra la qual hi ha una ordre de detenció, podrà avançar avui quan l'Audiència de Granada es pronunciï sobre el seu incident de nul·litat. Mentrestant, les forces de seguretat han començat la recerca de la dona en rebre l'ordre de detenció del jutjat.

Un problema tècnic va impedir que la Secció Cinquena del tribunal provincial comuniqui a les parts l'acord sobre l'incident excepcional de nul·litat que van formalitzar el passat 31 de juliol els advocats de Juana Rivas, amb el qual es pretén que s'anul·li l'ordre d'entregar els nens al seu pare.

A aquesta nul·litat s'oposen tant la Fiscalia com l'exparella de Rivas, Francesco Arcuri, que destaquen en els seus escrits que el treball desenvolupat en la causa des del maig del 2016 ha superat tots els tràmits i que, durant el procés, no s'han produït « infraccions de procediment».

La decisió de l'Audiència podria obrir la porta al fet que Rivas presenti un nou recurs d'empara davant del Tribunal Constitucional, que va rebutjar aquesta via el passat 31 de juliol en argumentar que no s'havia esgotat la via ordinària per demanar l'empara.

A aquesta possibilitat va tornar a referir-se Francisca Granados, l'assessora jurídica del Centre de la Dona de Maracena (Granada) que ha atès Juana Rivas, i que va recordar que si l'Audiència no respon a les seves pretensions i frena l'ordre que els nens tornin amb el seu pare, tornaran a demanar l'empara del Tribunal Constitucional.

Ordre d'arrest

Mentrestant, als Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat els va arribar per via telemàtica l'ordre de detenció i posada a disposició judicial de Juana Rivas. El titular del Jutjat d'Instrucció 2 de Granada, encarregat de la via penal, va emetre dimecres l'acte després que Rivas no comparegués a declarar com a investigada pels possibles delictes de desobediència a l'autoritat judicial i per la possible sostracció de menors, cita a la qual sí que va anar la seva exparella i pare dels dos menors, que actua en aquesta via penal com a acusació particular.