La Delegació del Govern a Ceuta, en coordinació amb les autoritats marroquines, va acordar tancar durant una setmana el trànsit de mercaderies i de portadors per la frontera del Tarajal, davant la pressió migratòria que viu la zona. L'acord suposa tancar tant el pas de portadors del Tarajal II com el trànsit de mercaderies que es realitza en vehicle pel pas fronterer del Tarajal i que provoca retencions i col·lapses a l'N-352 de la ciutat autònoma de Ceuta.

Fonts de la Delegació del Govern van confirmar que aquesta decisió s'ha adoptat després d'haver-se incrementat la pressió migratòria en l'última setmana amb fins a quatre intents d'assalts massius al perímetre fronterer.

Aquesta situació, que ha generat l'entrada il·legal d'un total de 260 subsaharians a territori espanyol aquest mes, ha deixat palesa la necessitat de prioritzar els esforços de les Forces i Cossos de Seguretat per impedir els incessants intents d'entrada irregular per part d'immigrants subsaharians i que es van tornar a produir durant el dia d'ahir.

El pas del Tarajal II, dedicat exclusivament al comerç atípic del porteig, va obrir dimarts les portes després d'estar tancat des del passat 28 de juliol a causa de la celebració de les Festes Patronals de Ceuta i per afavorir així el trànsit fluid dels vehicles provinents de l'Operació pas de l'Estret i que utilitzen la ciutat autònoma com a pas fins al Marroc.

En la reobertura, on una nova empresa de seguretat, Eulen, es feia càrrec del control de les cues de persones i de les mercaderies per passar cap a territori marroquí, un total de 1.471 portadors van utilitzar el Tarajal II, que només 24 hores després va tornar a quedar tancat.

Aquest pas va ser construït i habilitat per provocar el tancament de l'antic control de mercaderies del Biutz, evitar així les contínues allaus de portadors i aconseguir una major fluïdesa tant de les persones que viuen d'aquest comerç atípic com de les mercaderies que transporten.

Per altra banda, dos immigrants van aconseguir superar la tanca a Melilla, d'un grup de cinc que ho va intentar, en l'últim salt registrat a la ciutat. Aquest últim salt a la tanca fronterera entre Espanya i el Marroc es va produir poc abans de les dues de la tarda de dimarts per la zona de la pineda de Rostrogordo.