El ministre italià d'Exteriors, Angelino Alfano, ha demanat avui al seu homòleg espanyol, Alfonso Dastis, que els responsables de la mort d'un jove italià en una discoteca de Lloret de Mar siguin "ràpidament jutjats i condemnats".

"En el ple respecte de la independència de la magistratura espanyola Alfano ha demanat a Dastis que es faci el possible perquè tots els responsables del delicte siguin ràpidament jutjats i condemnats", segons un comunicat del ministeri italià d'Exteriors que ha informat de la conversa entre tots dos.

Dilluns passat un jutge de Blanes (Selva) va decretar presó preventiva, comunicada i sense fiança per a un dels tres homes de nacionalitat russa que van ser detinguts per clavar una pallissa al jove Niccolò Ciatti, que va morir com a conseqüència de les ferides rebudes en una discoteca de Lloret de Mar.

L'agressió es va produir el passat dia 12 i va ser gravada per les càmeres de seguretat del local, que van registrar com els tres detinguts propinaven cops de puny i puntades de peu a la víctima i que, quan ja havia caigut a terra, li van donar una última puntada de peu al cap que el va deixar inconscient.

El jove va morir diumenge a l'Hospital Josep Trueta de Girona.

En la seva conversa amb Dastis, el ministre Alfano ha demanat "fer que s'agilitzin els procediments per a la repatriació del cadàver de Niccolò a Scandicci, on familiars i conciutadans volen donar-li un últim adéu".