El president dels Estats Units, Donald Trump, ha tuitejat que va ser «fantàstic» compartir campanya electoral amb Steve Bannon, el seu cap d'estratègia i assessor sènior al qual ell mateix ha acomiadat. El mandatari va aprofitar el mateix tuit per carregar un cop més contra la que va ser la seva rival en la lluita per la Presidència, la demòcrata Hillary Clinton, titllant-la de «deshonesta».

D'altra banda, el president dels Estats Units va debatre amb els seus assessors una nova estratègia davant la guerra a l'Afganistan que podria incloure des d'un lleu augment fins a una retirada total de les tropes nord-americanes al país asiàtic, assetjat encara pels talibans després de gairebé 16 anys de contesa.

Trump es va reunir amb el seu equip de seguretat nacional a la residència presidencial de Camp David per avançar cap a una estratègia sobre l'Afganistan, una difícil decisió per a un mandatari que fa unes setmanes va dir no entendre per què els Estats Units porten tant de temps enfangats en un país tan remot.

«El president va ser informat extensament pel seu equip de seguretat nacional sobre una nova estratègia per protegir els interessos nord-americans al sud d'Àsia», va explicar la portaveu de la Casa Blanca, Sarah Sanders. Trump «està estudiant i considerant les seves opcions i farà un anunci al poble nord-americà, als nostres aliats i socis, i al món en el moment apropiat», va afegir la portaveu.

El propi president nord-americà es va referir a la reunió en termes més vagues, tot assegurant a Twitter que havia parlat amb el seu equip sobre «seguretat nacional, la frontera i els militars». La reunió a Camp David va tenir la importància suficient per provocar que el vicepresident, Mike Pence, escurcés el seu viatge a Panamà, el que va despertar diverses especulacions sobre un possible anunci sobre la missió a l'Afganistan.