El Departament del Tresor dels EUA va anunciar sancions econòmiques contra més d'una dotzena d'entitats i persones russes i xineses per la seva col·laboració amb el règim de Corea del Nord, en un nou intent d'elevar la pressió sobre Pyongyang per la seva escalada militar. «És inacceptable que individus i empreses de la Xina i Rússia facilitin a Corea del Nord aconseguir ingressos utilitzats per desenvolupar armes de destrucció massiva i desestabilitzar la regió», va afirmar Steven Mnuchin, secretari del Tresor.

Les sancions afecten 10 entitats i 6 individus, entre els quals hi ha Dandong Rich Earth Trading i Mingzheng International, amb seu a la Xina i que han facilitat accés al sistema financer internacional de Corea del Nord, i Gefest-M LLC i el seu director, Ruben Kirakosyan, amb seu a Moscou. Com a resultat, queden congelats els actius que aquestes entitats puguin tenir sota jurisdicció nord-americana i es prohibeix als nord-americans realitzar transaccions financeres amb elles.

Per part seva, l'exèrcit nord-coreà va amenaçar de respondre de manera «despietada» a les grans maniobres que van iniciar dilluns Corea del Sud i els Estats Units, i que Pyongyang qualifica de «perillosa provocació militar». El règim nord-coreà va assegurar que no podrà evitar dur a terme una «represàlia despietada» perquè els aliats han ignorat les seves «advertències per actuar en la direcció correcta davant l'actual situació i han dut a terme perilloses provocacions militars».

Corea del Sud i els Estats Units van iniciar dilluns els seus exercicis Ulchi Freedom Guardian, en els quals participen uns 67.500 soldats.