Veneçuela sol·licitarà a Interpol una ordre de crida i cerca contra l'exfiscal general de Luisa Ortega, que va fugir del país denunciant una persecució del Govern, va anunciar el president veneçolà, Nicolás Maduro. «Veneçuela sol·licitarà davant la Interpol un codi vermell per a les persones involucrades en delictes greus» , va explicar Maduro, al·ludint també al diputat Germán Ferrer, espòs de l'exfiscal. Maduro també va assenyalar que el seu homòleg colombià, Juan Manuel Santos, és un «fracassat» i que ha de cuidar-se de l'exmandatari Álvaro Uribe, que «el ficarà a la presó».

Per part seva, Migració de Colòmbia va informar que Ortega va abandonar Bogotà rumb al Brasil. Aquesta autoritat colombiana no va precisar si l'exfiscal va viatjar al Brasil acompanyada del seu marit i dos dels seus assessors. Hores abans, la premsa colombiana va especular sobre la possibilitat que Ortega es traslladés als Estats Units, on sol·licitaria asil polític.

L'exfiscal va arribar divendres a l'aeroport El Dorado des d'Aruba després d'una travessia, que va iniciar a Caracas, va continuar per les costes de la península de Paraguaná, al nord-oest del seu país, des d'on va viatjar en llanxa fins a l'illa caribenya. Migració va informar que Ortega va ingressar en un vol privat en companyia del seu marit «i va fer el seu corresponent tràmit migratori». Mitjans locals van assenyalar divendres que a l'aeronau viatjaven també l'exdirectora del despatx de l'exfiscal, Gioconda González, i el fiscal anticorrupció Arturo Vilar Esteves.