24 de agost de 2017
24.08.2017

El PNB obligarà Rajoy amb el seu vot a parlar del cas Gürtel al Congrés

El partit basc pensa que un assumpte amb una dimensió tan destacada «demana la màxima claredat i informació possible». L'oposició tornarà a demanar al cap de l'Executiu que assumeixi responsabilitats

24.08.2017 | 07:12
Rajoy, durant el Consell de Ministres del passat 16 d´agost.

El PNB votarà avui a la reunió de la Diputació Permanent del Congrés a favor de la compareixença del president del Govern, Mariano Rajoy, davant del Ple de la Cambra pel cas Gürtel. La posició del PNB és decisiva perquè prosperi la iniciativa, ja que la majoria absoluta de la Diputació Permanent -el màxim òrgan del Congrés en períodes inhàbils- s'obté amb 33 vots, i el PP (25) al costat de UPN (1) i Ciutadans (6) sumen 32. A l'altre costat de la bancada, el PSOE (15), Units Podem (12), ERC (2), PDeCAT (1) Compromís (1) i Bildu (1) també sumen 32 vots.

El PSOE i Podem van plantejar el passat 27 de juliol una petició conjunta a la Diputació Permanent per a una compareixença extraordinària del president del Govern, després de la seva declaració en el judici del cas Gürtel, iniciativa que serà rebutjada per Ciutadans.

El PNB va informar en un comunicat que el seu portaveu al Congrés, Aitor Esteban, donarà el seu vot afirmatiu a la compareixença de Rajoy. Aquest partit considera que un assumpte de la dimensió del cas Gürtel «demana la màxima informació i claredat possible».

Segons el partit abertzale, la compareixença de Rajoy, encara que podria haver estat portada a terme a la comissió d'investigació creada a l'efecte, constitueix un acte «de legítim control institucional».

Després la declaració del president del Govern com a testimoni en el judici de Gürtel, PSOE i Units Podem, després d'una conversa entre els seus líders, Pedro Sánchez i Pablo Iglesias, van acordar sol·licitar la seva compareixença en una sessió extraordinària perquè el president del Govern expliqui els motius «pels quals es nega a assumir responsabilitats polítiques pels casos de corrupció que s'han posat de manifest en el PP», i que han motivat que hagi hagut de declarar davant l'Audiència Nacional.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit