Els investigadors del Rusiagate al Congrés dels Estats Units han trobat un nou correu electrònic d'un membre de l'equip del president del Govern, Donald Trump, en el qual fa referència a una persona que estava gestionant una reunió amb el president rus, Vladimir Putin. El correu electrònic va ser enviat per l'avui cap de Gabinet adjunt del president, Rick Dearborn, i estaria datat el juny de 2016. En aquelles dates es va produir la trobada entre Donald Trump Junior i altres membres de l'equip de campanya amb l'advocada russa que deia tenir informació compromesa de Hillary Clinton.

El cap de gabinet adjunt va escriure un correu electrònic curt informant que un individu identificat com «WV» volia posar en contacte l'equip de Trump amb Putin. Dearborn es va mostrar escèptic i es desconeix si aquest contacte va derivar finalment en una reunió.

Per altra banda, el president dels EUA ha discutit en les últimes setmanes amb dos senadors republicans per dos projectes de llei relacionats amb Rússia que aquests impulsaven a la cambra alta. Trump va parlar primer amb el senador Bob Corker, president del Comitè de Relacions Exteriors de la cambra, per a intentar convèncer-lo que un projecte amb sancions contra Rússia perjudicaria la seva Presidència.

La segona trucada va ser el passat 7 d'agost al senador Thom Tillis, que impulsa amb el demòcrata Chris Coons un projecte per protegir de qualsevol intent d'acomiadament Robert Mueller, el fiscal especial encarregat de la investigació sobre les possibles connexions de la campanya de Trump amb Rússia.