El governador de Texas, el republicà Greg Abbott, va advertir que aquest estat patirà «inundacions històriques» amb l'arribada del cicló Harvey, que s'esperava que toqués terra de matinada. Harvey «provocarà inundacions històriques a múltiples llocs», va explicar Abbott en una roda de premsa, en què va demanar a la població que es prepari per a un «desastre molt gran».

L'huracà, ja de categoria 3 segons l'última actualització del Centre Nacional d'Huracans (NHC), s'acostava a la costa central de Texas a l'hora de tancar aquesta edició sota l'amenaça de «perill extrem» que representen la maror ciclònica, les intenses precipitacions que arrossega i els vents huracanats.

Abbott va sol·licitar també en una carta adreçada al president nord-americà, Donald Trump, que declari l'estat de desastre abans de l'arribada de l'huracà per poder tenir accés als fons federals d'emergència. «La concessió d'aquesta sol·licitud proporcionarà als texans els recursos addicionals necessaris per a protegir-se, protegir els seus béns i reconstruir les seves vides si cal després del pas de l'huracà», va escriure.

El governador es va dirigir als mitjans de comunicació després de ser informat per la Divisió d'Administració d'Emergències de l'estat sobre la situació que afrontarà Texas. «L'estat de Texas està responent a aquest huracà d'una manera molt agressiva per minimitzar qualsevol pèrdua de vides», va afirmar.