El jutjat d'instrucció 2 de Granada, que porta la causa penal contra Juana Rivas per delictes de sostracció de menors i desobediència a la justícia, va tornar a citar-la perquè lliuri dilluns que ve els seus dos fills al seu pare, i ha decidit investigarel seu entorn. El jutge ha fixat l'entrega dels menors per a les cinc de la tarda de dilluns al Punt de Trobada Familiar de Granada, mateix lloc al qual aquesta veïna de Maracena ja havia estat requerida el 26 de juliol passat per tornar els nens al seu pare, l'italià Francesco Arcuri, que ha estat condemnat per maltractar-la.

La interlocutòria, contra la qual es pot interposar recurs, acorda així mateix que la Guàrdia Civil es personi al domicili de Rivas per requerir-li que procedeixi al lliurament dels menors en compliment de les resolucions judicials fermes, i adverteix que, en cas que no s'acati allò ordenat, s'adoptaran «les mesures cautelars que, atesa la gravetat dels fets investigats, es requereixin».

Decideix a més que es prengui declaració com a investigades a l'assessora jurídica del Centre Municipal de la Dona de Maracena, Francisca Granados, i a la psicòloga d'aquest mateix centre, Teresa Sanz, davant la seva presumpta intervenció com a «inductores o partícips necessàries» en la sostracció de menors, i les cita dimecres vinent, 30 d'agost al jutjat.

La jutge acorda, finalment, que la Guàrdia Civil procedeixi a citar familiars de fins a segon grau de consanguinitat de Juana Rivas perquè dijous, 31 d'agost, i de forma successiva, declarin també com a investigats per la seva presumpta intervenció en el delicte de sostracció de menors.

En la seva resolució, en la qual fa un repàs extens de la trajectòria judicial de la causa, la magistrada exposa que en la declaració de Juana Rivas davant el jutjat de guàrdia després de ser detinguda «en cap moment va exposar on té amagats els menors».

Així mateix, argumenta que, davant la «falta de col·laboració total i absoluta» de Rivas quant a la seva obligació del compliment de resolucions judicials fermes, la Fiscalia ha demanat diferents diligències que la jutge considera «totalment necessàries i emparades» legalment.

En la seva fonamentació, la titular del jutjat d'instrucció 2 considera que «està clar» que en l'àmbit civil ja s'ha resolt el necessari per aconseguir la restitució immediata dels menors al seu pare, quelcom que no s'ha dut a terme.