El ministre britànic d'Afers Estrangers, Boris Johnson, va admetre que el Govern del Regne Unit «complirà amb les seves obligacions legals» i resoldrà els seus comptes que té pendents amb Brussel·les pel Brexit. El cap del Foreign Office va reconèixer ara que aquest país haurà de pagar diners a la Unió Europea (UE) per abandonar el bloc, després d'haver indicat el passat mes que no «reconeixia» la xifra estudiada per Brussel·les en concepte de «factura» pel Brexit, fixada entre els 60.000 i els 100.000 milions d'euros.

Johnson va assegurar que el Regne Unit «sens dubte complirà amb les seves obligacions» legals amb els Vint-i-set, quan queden dos dies per a l'inici de la tercera ronda de negociacions entre les dues parts. «Algunes de les quantitats que he vist m'han semblat molt elevades, però, és clar, complirem amb les nostres obligacions», va afirmar el titular d'Exteriors. Va destacar, en aquest sentit, que els britànics «es regeixen per la llei» i «salden els seus comptes», i va recordar que «el Regne Unit ha contribuït amb centenars de milers de milions al llarg dels anys».

No obstant això, Johnson també va puntualitzar que amb això no està dient que «accepti la interpretació del responsable de la UE de les negociacions per al Brexit, Michel Barnier, sobre quines són les nostres obligacions».

Per altra banda, el nombre de comunitaris que demanen la ciutadania britànica ha augmentat un 80% des que el Regne Unit va decidir en referèndum abandonar la Unió Europea. Entre juny de 2016, quan es va celebrar la consulta sobre la sortida de la UE, i juny de 2017, les autoritats del Regne Unit van rebre 28.502 peticions de nacionalització per part de comunitaris, 12.631 més que en els dotze mesos anteriors. L'augment d'aquests tràmits per naturalitzar europeus contrasta amb la caiguda del nombre de peticions totals.