La primera ministra britànica, Theresa May, va agrair ahir a la Policia per la seva «rapidesa» i «valentia» davant l'atac de divendres enfront del palau de Buckingham, a Londres, on un home va ser arrestat per terrorisme després d'agredir tres agents.

La unitat antiterrorista britànica investiga l'incident davant la residència oficial de la família reial, després que tres agents resultessin ferits amb una arma blanca quan arrestaven a un jove de 26 anys, amb domicili a Luton, al nord de Londres. El jove portava una espasa i mentre era detingut va cridar «Allahu Akbar» (Al·là és el més gran), segons la Policia de Londres. L'alcalde de la ciutat, Sadiq Khan, va destacar per la seva part, la resposta «heroica i professional» de la Policia i els va agrair que cap persona resultés ferida. L'alcalde laborista va demanar a la població londinenca que romanguin «atents» encara que «no alarmats» i que denunciïn a les forces de l'ordre qualsevol «activitat sospitosa».

Ferides lleus

Els oficials que van resultar ferits van rebre atenció mèdica en un hospital i l'arrestat va ser portat a la comissaria del centre de Londres per ser interrogat pels agents de la unitat antiterrorista. Segons els medis locals, un testimoni va veure a «un policia amb ferides en el braç però no semblava greu».