Juana Rivas va acatar finalment l'ordre judicial que l'obligava a lliurar els seus fills a la seva exparella, l'italià Francesco Arcuri, que va recollir a la Comandància de la Guàrdia Civil de Granada els dos nens, d'onze i tres anys i que, segons el seu advocat, es trobaven bé i tranquils. Aquesta veïna de la localitat de Maracena (Granada), que havia mantingut durant l'últim mes els seus nens en parador desconegut per evitar entregar-los al seu progenitor, condemnat per lesions el 2009 i al que va tornar a denunciar per maltractaments el 2016, es va avançar unes hores a l'ultimàtum donat per la jutge que porta la causa penal.

La titular del Jutjat d'Instrucció 2 de Granada va deixar «sense efecte» el lliurament que va fixar per a les cinc de la tarda d'ahir al Punt Trobada Familiar de la Junta, ja que finalment Juana Rivas, poc abans de les dotze del matí, va comparèixer voluntàriament davant la Guàrdia Civil i va entregar els seus dos fills.

Una mica més d'una hora i mitja més tard, la seva exparella es va desplaçar fins a les dependències de l'institut armat a Granada, on es va retrobar amb els seus fills, amb els quals va abandonar la comandància cap a les tres de la tarda.

L'advocat de Francesco Arcuri, Adolfo Alonso, va assegurar que els nens es troben «bé» i estan «tranquils amb el seu pare». El lletrat va afegir que l'intercanvi dels menors entre els progenitors es va desenvolupar d'acord amb el que preveia i va destacar la tasca de la Guàrdia Civil, que va facilitar que els nens marxessin amb el pare sense haver de veure's sotmesos a la pressió mediàtica.

L'advocat de Arcuri, el client del qual dona així per acabat el procés per recuperar els seus fills i se'ls emportarà a Itàlia, va detallar que al principi, els nens, i especialment el més gran, estaven una mica inquiets, però que es van anar calmant. Va assenyalar que el retrobament dels menors amb el pare va ser «normal».