El president dels EUA, Donald Trump, va revocar una ordre executiva del seu predecessor a la Casa Blanca, Barack Obama, per la qual es limitava l'equipament militar a la Policia, una mesura que va prendre l'exmandatari després dels episodis de violència policial contra ciutadans negres el 2015.

Segons va anunciar el fiscal general, Jeff Sessions, a la convenció nacional de l'Ordre Fraternal de la Policia a Nashville, l'Administració de Trump ha decidit recuperar el programa pel qual es proveïa als departaments de policia locals amb equip militar sobrant, com armes d'alt calibre i llançagranades. «Sóc aquí per anunciar que el president Trump emetrà una ordre executiva que farà més fàcil protegir-los a vostès i a les seves comunitats», va assenyalar Sessions.

«Rescindirà les restriccions de l'Administració anterior que limitaven l'habilitat de les seves agències per obtenir equips a través de programes federals, incloent equips que salven vides, com armilles, cascs i equips de primers auxilis i rescat com el que estan fent servir a Texas ara mateix», va dir el fiscal general en referència a les tasques de rescat després de la tempesta tropical Harvey.

Nova polèmica

En un altre ordre de coses, el president dels EUA va negociar la construcció d'«una enorme Trump Tower a Moscou» quan ja era candidat a la Casa Blanca, va informr el diari The Washington Post. El rotatiu, que cita com a fonts persones familiaritzades amb la proposta i registres revisats pels advocats de l'empresa de Trump, va assegurar que aquestes negociacions es van dur a terme a finals de 2015 i principis de 2016, després que el magnat anunciés oficialment la seva candidatura a la presidència el 15 de juny del 2015.

Com a part de les discussions, segons el diari, el promotor immobiliari d'origen rus Felix Sater va instar Trump a viatjar a Moscou per promocionar la proposta i va suggerir que podria fer que el president rus, Vladímir Putin, digués «grans coses» sobre ell. En tot cas, el multimilionari no va arribar a viatjar a Rússia.