El Jutjat de Violència Sobre la Dona 2 de Granada no ha admès les mesures de protecció per als fills de Juana Rivas que ha demanat el Centre d'Informació a la Dona de Maracena en haver-les formalitzat la seva assessora, Francisca Granados, que no exerceix d'advocada de la mare dels dos nens.

L'alt tribunal va explicar que la inadmissió respon al fet que les mesures per protegir els dos fills de Juana Rivas, de tres i onze anys i que estan des de dilluns passat amb el seu pare, l'italià Francesco Arcuri, les ha presentat Granados, que no és l'advocada de la mare. Aquest mateix jutjat s'ha encarregat d'aclarir quin advocat exercirà des d'ara la defensa de la dona, ja que hi havia diversos lletrats personats en el seu nom davant del que marca la llei.

Per altra banda, l'assessora jurídica i la psicòloga del Centre Municipal de la Dona de Maracena, Francisca Granados i Teresa Sanz, que han atès Juana Rivas des que es va traslladar a Espanya el 2016, es van acollir al seu dret a no declarar però van negar haver cooperat en la sostracció dels menors.

Les dues professionals del Centre de la Dona es van acollir al seu dret a no declarar sobre la base del secret professional. L'assessora jurídica de Juana Rivas va detallar que tot i no declarar si van fer constar que no han participat en la comissió de cap delicte. Les dues professionals estaven citades a declarar per la seva presumpta intervenció com a inductores en la sostracció dels fills.