El portaveu d´ERC al Congrés dels Diputats, Joan Tardà, ha acusat aquest dimecres el president espanyol, Mariano Rajoy, de "corrompre la veritat" i el "Tribunal Constitucional", i l´ha advertit que ja només li queda "l´ús de la força" i la "violència" per imposar els seus plantejaments a Catalunya. Tardà ha assegurat que les institucions i la societat catalana espanyoles no tenen "cap autoritat moral" a Catalunya perquè són percebudes com a "corruptes" i "incapaçes de sintonitzar" amb els ciutadans. "Només rebem insults, apel·lacions a la violència i amenaces, i només els queda la força per imposar el poder", ha dit Tardà, que ha recordat que com a la cançó del Club Super Tres "Uh oh no tinc por" ser valent és "millor que tenir força" i els catalans es queden amb "la valentia" mentre deixen al govern espanyol l´ús de la "força corrupta".

Ha fet aquestes manifestacions des de la tribuna del Congrés després de la compareixença de Mariano Rajoy al Congrés pel cas Gürtel. El portaveu d´ERC, Joan Tardà, ha assegurat que Rajoy ha hagut de comparèixer forçat per la seva manca de majoria parlamentària, i ha recordat que el PP és "el que té més causes per corrupció d´Europa". Per aquest motiu ha denunciat "la corrupció sistèmica del règim del 78" i el "finançament irregular" del PP per "presentar-se dopats a les eleccions".

Tardà ha assegurat també que el PP es veu obligat a "mantenir-se en el poder a tota costa", ha "corromput" el Tribunal Constitucional i ha "normalitzat" la corrupció. "Per això no el veig preocupat ni tan sols concernit a dir la veritat", ha dit Tardà, que ha assegurat que al PP "no li importa" que Gürtel hagi corromput l´administració. El líder d´ERC també ha assegurat que la "corrupció de la veritat" del PP també porta a dir que "vendre armes" a països que financen el terrorisme "és normal".

Tardà ha assegurat que l´actual Estatut retallat de Catalunya és "fruit de la prevaricació" del PP i ha acusat Rajoy de tenir un concepte "corromput" del constitucionalisme, fet que el portarà a "desgràcies" a Catalunya, on la societat assumeix que "les institucions espanyoles no tenen cap autoritat moral" perquè són percebudes com a "corruptes" i "incapaços de sintonitzar".