El president dels Estats Units, Donald Trump, va considerar que parlar «no és la solució» amb Corea del Nord, que ha intensificat la seva amenaça sobre la regió del Pacífic amb el recent llançament d'un míssil que va sobrevolar el Japó. «Els Estats Units han estat parlant amb Corea del Nord i pagant-los diners d'extorsions durant 25 anys. Parlar no és la solució!», va assenyalar Trump a Twitter.

Per part seva, Corea del Nord va afirmar que la seva última prova d'un míssil amb què avalua la seva capacitat d'atacar bases nord-americanes al Pacífic va ser una «advertència» als Estats Units,.

El règim nord-coreà va empitjorar la seva amenaça sobre les posicions dels EUA a la regió del Pacífic en qualificar el seu assaig de dimarts com a «primer pas de l'operació militar» del seu exèrcit i un «preludi significatiu per mantenir a ratlla Guam», alhora que el seu líder, Kim Jong-un, va fer una crida a realitzar més llançaments a la zona. Pyongyang havia amenaçat de bombardejar les aigües properes a l'illa de Guam.