L'huracà Irma, de categoria 5, va deixar un camí de destrucció, amb desigual impacte segons les illes, al seu pas avui per les Antilles Menors en el seu recorregut cap a l'oest, on impactarà amb Puerto Rico, amb destrosses en infraestructures i comunicacions, tot i que no s'ha informat de morts.

La manca de dades precises és la tònica general sobre el pas del cicló, d'una magnitud que no es recorda en la regió, encara que els mitjans locals i les xarxes socials mostren imatges de la destrucció causada per Irma, que colpeja la regió amb desigual virulència i ha causat greus inundacions.

L'illa de Saint Martin, situada a uns 250 quilòmetres a l'est de Puerto Rico, és un dels territoris, segons la informació disponible, més castigats de les Antilles Menors, amb inundacions que van arrossegar tota mena d'objectes i fins i tot vehicles.

Les imatges difoses en mitjans regionals mostren en aquesta petita illa de poc més de 70.000 habitants automòbils arrossegats en carrers completament inundades que semblen rius.

Les autoritats governamentals de Saint Martin van indicar que els danys són generalitzats, amb l'estació de bombers fortament afectada, sostres literalment arrencats d'habitatges per la força dels vents i un tall d'electricitat generalitzat des de primeres hores del matí.

Cap agència de l'illa o mitjà local ha informat de la pèrdua de vides humanes.

El president del territori de Saint Martin, Daniel Gibbs, va assenyalar en declaracions a mitjans locals que "mai abans s'havia viscut alguna cosa semblant", ja que, fins i tot, va ressaltar, "les parets d'alguns edificis van arribar a tremolar".

Va dir que les comunicacions estan completament interrompudes i els intents de contactar amb altres territoris propers han estat infructuosos.

Mitjans regionals recullen unes paraules del ministre francès de l'Interior, Gerard Collomb, en què assenyala que "alguns dels edificis més sòlids de la illa van ser destruïts", el que significa que "les estructures més rústiques probablement han estat totalment o parcialment destruïdes" .