En el 69 aniversari de la seva fundació, Corea del Nord va desafiar la comunitat internacional i va reivindicar el seu estatus de «nació nuclear invencible» enmig d'una etapa d'especial tensió després de la seva última prova atòmica. A través del seu principal diari, Rodong Sinmun, el règim de Kim-Jong-un va defensar que les armes nuclears fan el país «més segur» i que Corea del Nord hauria de seguir desenvolupant un arsenal més sofisticat.

«El sector de la Defensa, d'acord amb la política del partit (que consisteix a impulsar alhora el progrés econòmic i el desenvolupament nuclear) ha de fer armes pròpies d'avantguarda en més quantitat», va assenyalar en primera pàgina el diari del Partit dels Treballadors.

La festivitat, una de les més importants del país, va arribar just una setmana després que Corea del Nord realitzés diumenge passat la seva sisena i més potent prova nuclear, cosa que ha desencadenat una forta condemna de la comunitat internacional i la petició que s'endureixin les sancions a l'aïllat país estalinista.

La prova atòmica es va realitzar enmig d'una important escalada armamentística del règim de Kim Jong-un, que ha llançat uns 20 míssils balístics aquest any, inclosos dos nous de llarg abast al juliol, que es creu que podrien arribar a territori dels EUA i un el passat 29 d'agost que va sobrevolar territori japonès. Tot i les dures condemnes, Pyongyang segueix defensant el seu dret a esdevenir una «plena potència nuclear».