Corea del Nord ha llançat avui un nou míssil des dels afores de Pyongyang que podria haver sobrevolat el nord del Japó, segons han informat les autoritats de Seül i Tòquio, que no han identificat encara el projectil.

"Corea del Nord va llançar un míssil no identificat des de l'est de Pyongyang aquest matí", ha dit avui l'Estat Major Conjunt de Seül (JCS), que va detallar que el projectil podria haver arribat a una altitud de 770 quilòmetres i volat una distància d'uns 3.700 quilòmetres.

El míssil, llançat al voltant de les 07.00 hora del Japó (22.00 GMT de dijous), va sobrevolar l'illa japonesa de Hokkaido (Nord) i va caure en aigües de l'oceà Pacífic, segons el sistema d'alerta del Govern nipó, van informar de la seva banda les autoritats .

El ministre portaveu del Govern japonès, Yoshihide Suga, va explicar als mitjans que el míssil va caure a uns 2.000 quilòmetres de la localitat de Erimo, a l'est d'Hokkaido, al Pacífic, sense que s'hagi detectat cap contratemps amb vaixells o avions a la zona.

L'oficina presidencial sud-coreana va convocar immediatament una reunió del Consell Nacional de Seguretat i les tropes del país asiàtic van dur a terme un assaig amb un míssil balístic al Mar del Japó (Mar de l'Est per a la península coreana) en resposta al llançament.

Es tracta del primer llançament d'un míssil per Corea del Nord des de finals d'agost -quan un altre projectil també va sobrevolar el nord de Japó- i la primera prova armamentística des que el règim de Kim Jong-un executés el seu sisè i fins a la data més potent assaig nuclear el 3 de setembre.