Grups ultres van rebentar la tradicional manifestació nacionalista i d'esquerres que cada 9 d'octubre recorre els carrers de València, i van provocar enfrontaments que van obligar a canviar el seu recorregut. La marxa va començar minuts abans de les sis de la tarda des de la plaça de Sant Agustí i es van produir xocs i atacs físics i verbals entre simpatitzants d'extrema dreta i de l'esquerra independentista, que van impedir a aquests últims unir-se a la manifestació.

Segons diversos testimonis, un centenar d'«ultres» que portaven banderes d'Espanya i cantaven consignes per la unitat del país van aïllar desenes de manifestants, que van rebre cops i amenaces. La policia va haver d'interposar-se entre els dos grups, enmig d'un ambient de tensió amb persecucions i intervencions puntuals dels antiavalots.

Els agents van retenir els simpatitzants «ultres», el que va impedir al grup d'esquerres unir-se a la marxa que, convocada per la Comisió 9 d'octubre, havia començat sota el lema «Sí al valencià». Entre els manifestants hi havia el diputat d'EU al Congrés Ricardo Sixto, que va assegurar que la tensió pel conflicte català havia esquitxat la manifestació.