El consell d'administració de Prisa que es reuneix divendres activarà el pla de successió al capdavant de Prisa, nomenant com a nou president Javier Monzón en substitució de Juan Luis Cebrián. El conegut periodista, màxim emblema del grup de mitjans juntament amb la família Polanco, abandonarà les seves funcions executives quedant-se amb la presidència honorífica d' El País, diari del qual va ser fundador i director durant més d'una dècada (1976-1988).

Monzón, expresident d'Indra i conseller del Santander, hauria estat promogut pels accionistes del grup d'entre una terna de candidats, segons El Confidencial. El seu nomenament comptaria amb el vistiplau de Telefónica (13%), Santander (4%), La Caixa (3,83%) i HSBC (9%), que s'haurien decidit finalment per donar un pas endavant, canviar la gestió de la companyia i salvar financerament al grup de comunicació. És la segona vegada a la història de Prisa que els gegants de l'Ibex surten al seu rescat. El fons Amber (19%) coneix l'operació i també hauria donat la seva aprovació.

El canvi en la presidència executiva del grup es presentava com a condició perquè els accionistes, amb pèrdues milionàries des de l'entrada al capital, acceptessin participar en el procés de reestructuració financera del grup editor d' El País. En l'últim any, Cebrián havia perdut la confiança dels principals socis i de bona part del Consell, inclosa la família Polanco i el mexicà Alcántara, dos dels seus aliats més estrets.

Dins d'aquest pla de reestructuració i en paral·lel a la substitució del conegut periodista, el Consell de Prisa aprovarà també una ampliació de capital per més de 400 milions d'euros. Aquest augment de fons propis, més la venda de la filial portuguesa Media Capital, es consideren mesures suficients per així poder solucionar els problemes de deute que presenta el grup.