Un menor de 14 anys de Tamarit de Llitera (Osca) ha mort a causa de malària, que va contreure en un viatge al país africà de Gàmbia, d'on són originaris els seus pares.

Segons han informat fonts del Govern aragonès, el menor va morir dilluns passat a l'Hospital Infantil de Saragossa a causa de les altes febres que patia després de tornar del viatge al país dels seus pares.

Aquestes fonts han destacat que el menor va ser atès prèviament a l'Hospital de Barbastre (Osca), des d'on es va recomanar el seu trasllat al centre saragossà a causa de la gravetat dels símptomes que presentava.

Han incidit, a més, en què el menor va contraure la malària a Gàmbia i que quan va tornar al seu domicili familiar a Tamarit de Llitera ja presentava símptomes de la malaltia, provocada per la picada del mosquit anòfeles i endèmica en diversos països africans.

Pel que sembla, el menor no va prendre la medicació necessària per evitar el contagi abans de viatjar a Gàmbia, el que hauria possibilitat la seva contagi.

Un dels símptomes més greus de la malaltia rau en l'obstrucció de vasos capil·lars al cervell, una de les possibilitats que estudien els especialistes que van atendre el menor.