El vaixell espanyol Cantabria va rescatar 64 persones i va recuperar 23 cadàvers en un enfonsament que va tenir lloc al Mediterrani, va informar en un comunicat el dispositiu europeu Eunavfor Med Sophia. L'helicòpter a bord del vaixell espanyol que en aquells moments estava patrullant les aigües del Mediterrani va donar la veu d'alarma en veure que aquestes persones, que intentaven arribar a Europa, s'estaven enfonsant al mar. Va ser llavors quan el vaixell Cantabria es va acostar a la zona per oferir ajuda, una intervenció que tenia lloc moments després que hagués rescatat en una altra operació 146 immigrants en perill.

El dispositiu europeu va explicar que durant la jornada d'ahir es va rescatar 263 persones al mar, ja que, a més de l'ajuda oferta pel vaixell espanyol, el vaixell irlandès Li Niamh va oferir ajuda a altres 53 immigrants. L'Organització Internacional per a les Migracions va informar recentment que des de l'inici de l'any i fins a l'1 de novembre un total de 150.982 immigrants han arribat a Europa pel Mediterrani, davant dels 335.158 que van aconseguir creuar en el mateix període de l'any passat. D'aquests, un 75% d'immigrants i refugiats que van arribar a Europa per mar ho van fer a través d'Itàlia (111.552 persones), mentre que la resta ho van fer a través de Grècia, Xipre o Espanya.

A Espanya, un total de 296 persones, entre elles diverses dones i nens, van arribar a les costes murcianes en 27 pasteres durant la jornada d'ahir.