L'exministre del Govern laborista gal·lès Carl Sargeant, suspès de càrrec i militància el passat 3 de novembre entre acusacions de dones sobre conducta inadequada, va ser trobat mort. Es creu que el diputat, que era ministre regional per a Comunitats i Infància, es va treure la vida després que la setmana passada el Partit Laborista obrís una investigació després de rebre queixes contra ell de diverses dones.

El superintendent de la Policia gal·lesa Mark Pierce va assenyalar es va trobar el cos de Sargeant en un domicili de Connah's Quay (nord-est gal·lès) i va afegir que la seva mort «no es considera sospitosa».

El líder del Partit Laborista britànic, Jeremy Corbyn, va lamentar «la terrible notícia», mentre que el ministre principal gal·lès, el també laborista Carwyn Jones, va lloar la contribució del diputat a la vida pública. Jones va explicar que havia decidit remetre a la direcció del partit el cas de Sargeant perquè fos investigat, després de rebre queixes de diverses dones.

Després de conèixer la situació, l'afectat va dir la setmana passada que les denúncies eren «pertorbadores» i que esperava «netejar el seu nom». La família de Sargeant, que estava casat i tenia dos fills, va expressar en un comunicat la seva tristesa per la pèrdua d'«un espòs, un pare i un amic molt estimat», que era «el cor de la família».

Diversos polítics del Regne Unit han estat suspesos o han dimitit en els darrers dies i estan sent investigats després de ser acusats de presumptes abusos o assetjament sexual a dones, en un creixent escàndol que ha sacsejat els fonaments de la política britànica i ha provocat la reacció de la primera ministra, Theresa May.