Els països de la Unió Europea (UE) van acordar sancionar Veneçuela per la repressió al país, incloent un embargament d'armes i la possibilitat d'imposar mesures restrictives selectives contra els responsables. Els ministres d'Exteriors comunitaris esperen donar el seu vistiplau al seu Consell de dilluns a aquest acord polític, establert unànimement pels ambaixadors dels Vint-i-set.

En concret, les sancions proposades consisteixen en un embargament d'armes i en un veto a les exportacions d'equips que puguin ser utilitzats «per a la repressió interna» o per «vigilar» les comunicacions electròniques.

Per altra banda, la plenipotenciària Assemblea Nacional Constituent instaurada per l'oficialisme a Veneçuela va aprovar en la seva «Llei contra l'Odi» castigar amb la clausura d'aquells mitjans que transmetin missatges que incorrin en els delictes previstos en aquest text. «El prestador de serveis de ràdio o televisió que difongui missatges que constitueixin propaganda a favor de la guerra o apologia de l'odi seran sancionats amb la revocatòria de la concessió», estableix la norma.