La Fiscalia alemanya considera que l'infermer Niels Hogel, condemnat a cadena perpètua el 2015 per dos assassinats i tres intents d'assassinat dels seus pacients, podria haver matat fins a 106 persones. Durant el judici, l'home va confessar que entre 2003 i 2005 havia injectat una sobredosi de diversos medicaments a 90 pacients, dels quals 30 van morir, de manera que la Fiscalia i la Policia van decidir continuar amb les seves investigacions i ahir van presentar un informe basat en nous estudis toxicològics.

L'infermer va ser condemnat per primera vegada el 2006 per un intent d'assassinat a l'Audiència de Oldenburg (centre d'Alemanya) i a aquesta condemna es van afegir posteriorment nous càrrecs, que van derivar en la cadena perpètua dictada fa dos anys.

La Fiscalia i la Policia van informar que, segons les seves investigacions, es pot relacionar l'home amb altres 62 morts registrades a la Clínica Delmenhorst, propera a Oldenburg, en la qual els pacients van rebre presumiblement sobredosi de medicaments com Ajmalin, Sotalol i Lidocain. Els investigadors sospiten a més que l'acusat va poder estar involucrat en altres 38 morts registrades a la Clínica Oldenburg, en la qual també va treballar.

A les anàlisis realitzades a diversos dels cadàvers s'han detectat també els medicaments esmentats, encara que en cinc dels casos cal fer estudis complementaris. Falten, a més, els resultats dels informes toxicològics realitzats després de les exhumacions sol·licitades per la Fiscalia a les autoritats de Turquia, on van ser enterrats alguns dels pacients.