13 de novembre de 2017
13.11.2017

El príncep Carles substitueix per primer cop Isabel II en l'homenatge als caiguts

La reina britànica ha reduït de forma destacada el nombre de compromisos oficials per la seva avançada edat

13.11.2017 | 00:10

El príncep Carles, hereu de la corona britànica, va presidir a Londres l'homenatge als caiguts a les guerres en recordar-se el «Dia de l'Armistici», mentre la seva mare, la reina Isabel II, va seguir la cerimònia des d'un balcó proper. Aquesta és la primera vegada que la reina observa el príncep de Gal·les presidir aquesta tradicional cerimònia, que va tenir lloc al cenotafi, al cor de la zona governamental britànica. L'hereu de la corona havia substituït la seva mare en aquest esdeveniment el 1983 mentre aquesta estava de viatge a l'estranger.

Aquest cop, la sobirana britànica, de 91 anys, va decidir estar al costat del seu marit, el duc d'Edimburg, al balcó d'un dels edificis del Govern pròxim al cenotafi. Des d'allà, Isabel II va observar el moment en què el príncep Carles va col·locar una corona en el seu nom davant el monument, que recorda els caiguts en totes les guerres.

Després, Carles va fer la seva pròpia ofrena floral i van fer el mateix altres membres de la família reial, entre ells el duc de Cambridge -segon en la línia de successió al tron-, i també la primera ministra britànica, la conservadora Theresa May. Abans de posar les corones, tots els assistents, entre ells excombatents, van guardar dos minuts de silenci quan el rellotge Big Ben va tocar les campanades de les onze.

La cerimònia presidida pel príncep de Gal·les és vista com un pas més en la transició que s'està produint dins de la monarquia britànica a causa de l'avançada edat d'Isabel II, que ha reduït de forma important el nombre dels seus compromisos oficials, especialment els viatges a l'estranger, per deixar-los en mans del seu fill hereu.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema